23.04.2020

Сьогодні - Всесвітній день книги та авторського права


Це один із знакових днів у міжнародному календарі. Талант письменника - яскрава демонстрація духовного начала всього людства. Уміння висловити свої почуття і переживання, думки і образи, події і відносини, і багато чого, що так чи інакше зв’язується з людським світоглядом - справжній дар.
Дата святкування Всесвітнього дня книг та авторського права, який увійшов у міжнародний календар за рішенням ЮНЕСКО в 1995-му році - 23-е квітня. Вона вельми символічна для всієї світової літератури. У цей день, до прикладу, покинули світ або прийшли в нього такі знамениті і відомі автори як Шекспір і Сервантес, Моріс Дрюон і Інка Гарсіласо де ла Вега, Мануель Мехіа Вальєхо, Володимир Набоков, X. Лакснесс...
Книга - це незамінний носій інформації. Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми торкаємося до справжніх творчих досягнень та розумінню краси нашого людства. У світі багатого культурного різноманіття, але саме саме книга є певним вікном у просторі і часі, що відкриває перед нами різні цивілізації і соціальні культури, історичні повороти і неминучий прогрес.
Тож вітаємо всіх причетних до цього свята - авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів!.. Успіхів вам, наполегливості і натхнення!
Ми ж чекаємо на всіх вас після карантину в бібліотеці коледжу. Пам’ятайте, що будуть ще нові свята, і тоді нові фотосвітлини прикрасять наш блог.
За матеріалами сайту:  https://www.dilovamova.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий