09.04.2020

Навчання під час карантину

ЗАРУБІЖНА ЛІТЕРАТУРА

Умберто Еко (1932—2016) — відомий італійський письменник, вчений і філософ. Важко уявити світове інтелектуальне життя без нього. Книги Умберто Еко не «легка література», але тим не менш шановані широкими колами — від студентів до політиків.

Перший роман Умберто Еко «Ім’я рози», опублікований у 1980 році, одразу ж став супербестселером. Книгу перекладено багатьма мовами, і до сьогодні вона вважається класикою світової літератури.
В основу роману покладена реальна історія розслідування низки злочинів, що сталися у листопаді 1327 р. в одному з італійських монастирів. Дія роману триває сім днів, уподовж яких у монастирі сталися шість загадкових вбивств. Завдання розслідування злочинів покладено на колишнього інквізитора, а радше філософа й інтелектуала, францисканського монаха Вільгельма Бескервільського, якого супроводжує його юний учень Адсон. Від імені Адсона й ведеться розповідь.
У цьому творі кожен читач зможе знайти для себе все, що він захоче: детектив, пригоди, романтику і, врешті, філософію та історію. Книга змушує поставити перед собою такі питання, як роздуми про співвідношення кохання та пристрасті, чи існує тісний зв'язок між вірою та церквою, чи дійсно праведними є праведники, наскільки багато щирості, добра та істинної віри у стінах церковних монастирів?..

Читати скорочено:
https://supermif.com/zar_liter/імя-троянди-умберто-еко-скорочені-тв.html«Ім'я троянди» — художній фільм режисера Жан-Жака Анно, екранізація однойменного роману Умберто Еко.


Комментариев нет:

Отправить комментарий