22.04.2020

Сьогодні світ відзначає День Землі

Щороку мешканці світу об’єднуються, аби відзначити День Землі і таким чином вшанувати крихку природу планети, яка все більше страждає від людських дій.
Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. Вважається, що сьогодні кожен має зробити для Землі щось корисне: прибрати засмічену ділянку, чи посадити дерево. Акції та заходи до Всесвітнього дня Землі спонукають людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля, привертаючи чимало уваги з боку медіа, окремих політиків і звичайних громадян.
Вперше День Землі відзначили в 1970 році. Близько 20 млн. осіб, обурених розливами нафти, забрудненням повітря і річок, вийшли тоді на вулиці, щоб висловити свій протест у зв’язку з екологічною кризою. Це була найбільша акція громадянської активності, і урядам довелося прислухатися: були прийняті законодавчі акти щодо захисту навколишнього середовища. Це була перемога, яка продемонструвала силу суспільної єдності. Її успіх окрилив організаторів, і з того часу святкування стало регулярним. 
Так що ж потрібно зробити людству, щоб усвідомити, як діяти задля збереження світу? Як уникнути екологічної катастрофи? Розгляду цих питань і присвячені матеріали нашої віртуальної виставки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий