20.11.2020

21 листопада - День Гідності і Свободи

 

Майдан живе, і буде жити,

Народ, що волі прагне, не здолать,

Бо правду, як Дніпро, не зупинити,

Бо ми – і спів, і гнів, і мир, і рать.

О.Мороз

21 листопада ми відзначаємо День Гідності і Свободи. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Революція Гідності повернула людям віру у цінності свободи, гідності та самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам, корупції.

Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 – лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства.

Напередодні цієї знакової події у бібліотеці Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв відбувся День інформації «Пам’ятаємо ті дні буремні».

Розпочався День інформації із історичного круїзу «Події, що змінили долю України». Пригадати пам'ятні події, опинитися в атмосфері Майдану студентам допоміг перегляд документальних фільмів «Шлях до свободи» та «Революція Гідності – Майдан».  

Продемонструвати свої знання і чітку патріотичну позицію щодо рідної країни студенти змогли, взявши участь в інтелект-турнірі «Моя Україна».

Протягом Дня біля книжкової експозиції «Україна понад усе!» було проведено огляди літератури та індивідуальні бесіди про те, що творіння історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього – обов`язок кожного з нас, усього народу.

Наскрізною лінією Дня інформації проходила думка, що збереження людських цінностей та основ демократії є вищою метою для українського народу.

Миру всім нам! Слава Україні! Шана героям!












Комментариев нет:

Отправить комментарий