25.03.2020

Навчання під час карантину


УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА

Життя і творчість Лесі Українки
Леся Українка — без перебільшення, одна із найвизначніших постатей в історії української літератури. Її ставлять в один ряд із геніальними Тарасом Шевченком та Іваном Франком. Довкола життя видатної письменниці завжди було багато міфів. Та й не безпідставно — цьому сприяли складні стосунки з матір’ю, життєві перипетії, трагічне кохання і хвороби, які супроводжували тендітну Лесю Українку чи не все життя.
Читайте онлайн:
Семенюк Г.Ф. Українська література. 10-й клас
Екранізація 
«Іду до тебе...»   художній фільм 1971 року, присвячений 100-річчю з дня народження української поетеси. Кінооповідання про чотири роки її життя: 1897—1901.
Головний мотив фільму — трагічне кохання Лесі Українки до Сергія Мержинського. Фільм про подорож поетеси до свого коханого, у дослівному та метафоричному сенсі водночас. Після смерті С.Мержинського Леся написала поему «Одержима», що стала відображенням сили духу поетеси. Але не тільки любовна лірика є у цьому фільмі. Він нагадує нам про любов поетеси до України, до рідної мови, що за словами Лесі є «душею народу».  Фільм складається з мозаїки спогадів, настроїв, уривчастих епізодів, які сплітаючись створюють чисту ліричну мініатюру.
Документальний фільм «Історія кохання Лесі Українки до Сергія Мержинського» (ГРА ДОЛІ)
Леся Українка. Віртуальна виставка-портрет

Комментариев нет:

Отправить комментарий