06.12.2019

«Сліди війни на карті Олександрії»


«Це потрібно не мертвим –

 це потрібно живим!»

Давно відгриміли останні залпи війни. Час стирає з лиця землі її пекучі рани – позаростали травою траншеї, на місцях боїв квітнуть сади. Вже правнуки героїв оберігають спокій країни, приходять до обелісків, щоб вклонитися героям, які захистили рідну землю від фашизму.
І вже 76 років відділяють нас від пам’ятної дати - 6 грудня 1943 року, коли Олександрію було звільнено від фашистських загарбників. До річниці звільнення міста від фашистських загарбників бібліотека коледжу організувала книжкову виставку-спомин «Сліди війни на карті Олександрії».
Книжкова виставка – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій  з фашизмом, а й усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі.
Увазі читачів пропонується коротка історична довідка про події  тих далеких років, про Другу світову війну, книги про героїв, які стояли до останнього на передовій і за лінією фронту.
Документи, представлені в експозиції, розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних подій.  Альбоми виставки презентують архівні фотографії, репродукції плакатів і газет воєнних років, документи, надані із сімейних архівів.
Тож низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто не повернувся з фронтів та пішов із життя після війни.
Ми пам’ятаємо!






Комментариев нет:

Отправить комментарий