17.04.2019

Великоднє диво

У народі кажуть: «Світ існує доти, поки живе писанка». 15 квітня, напередодні одного з найбільших християнських свят — Великодня - у бібліотеці коледжу культури і мистецтв традиційно було проведено майстер-клас з писанкарства «Писанка своїми руками». Усі охочі мали можливість підтримати українські писанкові традиції, познайомитися з українською автентикою, традиціями і обрядами святкування Великодня, пізнати тонкощі писанкарства.
Майстрині, студентки спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» Юлія Кажан та Анна Хіта щедро ділилися з учасниками заняття особливостями технологій та практичними навичками розпису великодніх яєць. Взявши до рук писачки, вони старанно вимальовувати воскові візеруночки.
Ведучі заходу Стелла Преснікова та Анна Мельничук розповіли про історію писанки, зміст закодованих символів, регіональні особливості писанкового розпису. Провівши вікторину, пригадали традиції святкування Великодня.
Переглянувши слайд-екскурс «Паска Христова – дар нового життя» та інсталяцію «Свято свят і торжество торжеств», учасники заходу познайомилися з культурною спадщиною наших предків, адже сьогодні вивчення писанкарства, відродження традицій та поширення писанкового мистецтва важливо для збереження наших коренів, нашого духовного спадку.
Присутні на майстер-класі багато дізнались про техніку розпису, про колористичну послідовність, притаманну українській писанці, про певні секрети, які допоможуть зробити писанку барвистою і красивою.  І з нетерпінням чекали, коли ж покотяться з умілих рук барвисті, неповторні українські писанки. А оглянувши інсталяції, всі відвідувачі бібліотеки отримали безліч позитивних емоцій від створених шедеврів писанкового мистецтва.
Працівники бібліотеки щиро вдячні викладачам та студентам спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» за допомогу у проведені неймовірного майстер-класу.









Комментариев нет:

Отправить комментарий