23.11.2018

«Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни»: Вшанування 85-х роковин голодомору


День пам`яті жертв голодоморів – скорботний день в Україні, який припадає на четверту суботу листопада. У цей день запалені свічки в руках людей та вогники у вікнах осель свідчать, що пам`ять про цю страшну трагедію в серцях нащадків – жива, вічна.
З метою вшанування пам`яті 7 мільйонів невинно вбитих українців в 1932-1933 роках 23 листопада у бібліотеці коледжу була проведена година пам`яті «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни».
Ведучі заходу Анна Мельничук та Тетяна Мельнічук ознайомили присутніх з історичними передумовами виникнення голодомору, трагічними сторінками тих страшних подій української історії. Студенти переглянули відеофільм з елементами хроніки, зі спогадами очевидців страшного голоду, що дало змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. Під час заходу прозвучали хвилюючі вірші у виконанні студента першого курсу режисерської спеціалізації Богдана Довгого.
Працівниками бібліотеки було презентовано тематичну фотодокументальну виставку «Великі твої жертви, Україно», в експозиції якої представлені копії архівних документів, добірка книг та газетних публікацій, фотознімків, спогади свідків тих жахливих подій.
Закінчилася година пам`яті зворушливою піснею «Свічка» Оксани Білозір, присвяченої усім загиблим під час голодомору. 






Комментариев нет:

Отправить комментарий