07.11.2018

України диво барвінкове – дзвінка, співуча рідна мова


В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. Без мови немає народу, і, навпаки, без народу не існує мови. Тож у День української писемності та мови, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, який відзначаємо щорічно 9 листопада,  у бібліотеці коледжу вже стало традицією проводити  святкові заходи, присвячені темі писемності та грамотності.
Поринути в чудовий і прекрасний світ рідної мови працівники бібліотеки запросили студентів перших курсів спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» та ІІІ курс спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».
Ведучі  Анастасія Невідома та Олена Марахтанова розповіли учасникам заходу  про історію свята, про найвидатніших постатей українського мовознавства, познайомили з легендою про походження української мови.
Аби захід був змістовним, цікавим і корисним,  бібліотечні фахівці  підготували для учасників пізнавальні завдання та конкурси. Активні, кмітливі, небайдужі до рідного слова юнаки та  дівчата перевірили свої знання з рідної мови, взявши участь у мовному брейн-ринзі «Як ти знаєш українську мову».
Веселого настрою додали гуморески Павла Глазового про рідну мову у виконанні студента  першого курсу Богдана Довгого.
Святковій події було присвячено декламування віршів відомих українських поетів про мову та перегляд  мультимедійного відео «Творець золотого фонду вітчизняної культури: Нестор Літописець».
Доповненням до заходу стала книжкова  виставка-вернісаж  «України диво барвінкове –дзвінка, співуча рідна мова»  на якій експонувалися кращі зразки вітчизняної літератури.







Комментариев нет:

Отправить комментарий