07.05.2018

Свято зі сльозами на очах


Минуло 73 роки з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов такий довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз, мир. Все далі відходять грізні й тяжкі роки війни, але не згасає пам`ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.
В стінах бібліотеки КВНЗ «Олександрійський коледж культури і мистецтв» напередодні Дня пам`яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулася година історичної пам’яті «Все пам`ятає батьківська земля – і грім гранат, і визволення день».
Ведучі заходу студентки І курсу Олена Турбаївська та Марина Горяко познайомили присутніх зі сторінками історії Другої світової війни, важливими переламними подіями, прикладами мужності й героїзму воїнів. Молодь дізналася багато цікавих і водночас страшних фактів із життя мешканців міста та області в період окупації. Студенти переглянули добірку відеоматеріалів, присвячених Другій світовій війні, здійснили історико-краєзнавчий круїз «У граніті, в бронзі, у серцях».
На захід були запрошені спеціалісти архівного відділу Олександрійської районної державної адміністрації А.А.Коваль та Є.С.Єрух. Використавши архівні документи, вони поділилися свідченнями та відомостями про життя населення за часів окупації, хронікою захоплення сіл, селищ та міст району нацистськими окупантами, зведеними відомостями про збитки, нанесені громадянам Олександрійського району.
Вшановуючи пам`ять героїв війни, протягом тижня у читальній залі діяла книжкова виставка-панорама «У вічній пам`яті народній не закінчилася війна», на якій були представлені документи з фонду бібліотеки, присвячені тим, хто боронив свій отчий край, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.
Сподіваємось, що захід, організований бібліотекою, допоможе молоді усвідомити, що мир, спокій, злагода в державі – це найважливіше, чого ми прагнемо в наш, такий неспокійний, час. 








Комментариев нет:

Отправить комментарий