21.05.2018

Шлях до чистого довкілля

На порозі ХХІ століття екологічні проблеми набули статусу глобальних. Людство усвідомлює небезпеку скорочення життя на Землі із-за свого впливу на масштаби природокористування, інтенсивність господарювання, забруднення природного середовища.
Важливим аспектом у вирішенні проблеми збереження природних ресурсів є екологічне виховання населення, особливо підростаючого покоління, молоді. Тому бібліотека коледжу приділяє велику увагу екопросвітницьким виховним заходам серед студентської молоді.
21.05. 2018 року для студентів коледжу було проведено екологічний урок «Шлях до чистого довкілля» та здійснено екоподорож «Нехай земля квітує всюди, природу збережемо, люди».
Разом з ведучими, студентками ІІІ курсу спеціальності «Бібліотечна справа», Ольгою Ревіною та Людмилою Рудик студенти проаналізували основні антропогенні джерела забруднення навколишнього середовища, з`ясували причини розростання екологічної кризи, наголосили, що молоде покоління повинне нести в собі культуру спілкування з природою та застосовувати екологічні знання у повсякденному житті.
Виховуванню бережливого ставлення до навколишнього середовища сприяла і книжкова виставка-роздум «Екологічний моніторинг - цифри і факти».
Студенти усвідомили, що людина і суспільство повинні докорінно змінити своє ставлення до природи та її ресурсів. Любити і берегти рідну землю, дбати про її благополуччя — ось у чому полягає справжній патріотизм. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий