18.05.2018

День вишиванки - свято національної єдності!


Свято вишиванки хоч і започатковано недавно, але протягом останніх років досягло особливої уваги і розквіту. Ініціатором створення свята, присвяченого українському традиційному вбранню, стала письменниця, поетеса, журналістка й громадський діяч Леся Воронько, яка запропонувала відзначати День української вишиваної сорочки. Отже тепер кожен третій четвер травня ми вдягаємо чудове національне вбрання, демонструючи цим приналежність до своєї нації.
У цей день працівники бібліотеки не просто вбралися у національний одяг, а й провели просвітницьку роботу, спрямовану на відновлення національної пам`яті, підготувавши годину духовності «Чарівна краса вишиванки».
Ведучі заходу Віта Білик і Марія Кравченко, студентки ІІ бібліотечного курсу, ознайомили запрошених студентів з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями їх оздоблення, розповіли про маловідомі факти з історії вишиванки. Особливу увагу студентів-глядачів привернула презентація «Дефіле в вишиванках», де вони побачили фотосвітлини своїх однокурсників у цьому чудовому вбранні. Гарного настрою додали й запальні пісні в виконанні Н.Бужинської. А ще всі глядачі мали змогу помилуватися барвистими експонатами виставки, яку з любов`ю оформили працівники бібліотеки. 













Комментариев нет:

Отправить комментарий