26.04.2017

Чорнобиль – скорбота пам`яті людської...

Чорнобильський вітер по душах мете.
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде.
...Лиш пам`ять усе пам`ятає.
26 квітня весь світ вшановує Міжнародний день пам`яті Чорнобиля. У цей день 1986 року сталася одна з найстрашніших трагедій в історії людства загалом і України зокрема — вибух на Чорнобильській атомній станції. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища.
26 квітня є Днем пам`яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму людей, які брали участь у ліквідації її наслідків.

З цієї нагоди для студентів 1-х курсів бібліотекою училища було проведено урок-реквієм «Чорнобиль – скорбота пам`яті людської...».
Ведучі заходу, студентки ІІ бібліотечного курсу Людмила Рудик і Анна Рафальська, розповіли присутнім про техногенну катастрофу ХХ століття й негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров`я людей. Студенти переглянули документальний фільм з кадрами ліквідації катастрофи «Ті, що ввійшли в полум`я», здійснили віртуальну екскурсію в «Зону відчуження». Бібліотекар Л.В.Письменна познайомила присутніх з літературою тематичної книжкової експозиції «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам`ять…».

Час невпинно йде вперед. Віддаляється чорна дата Чорнобиля і  хочеться, щоб більше ніколи і ніде у світі не повторилося подібне лихо.


Комментариев нет:

Отправить комментарий