28.04.2017

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

28 квітня – Всесвітній день охорони праці. У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.
В Україні цей день отримав назву «День охорони праці» і відзначається, згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року, щорічно 28 квітня.
Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам`яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам`ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.
Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.
Цьогоріч за рекомендацією Міжнародної організації праці Україна відзначає День охорони праці під гаслом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».
Бібліотека училища також долучилася до проведення заходів, спрямованих на привернення уваги користувачів до даної проблеми. Працівниками бібліотеки було організовано книжкову виставку «Безпечна праця – вимога часу» та проведено годину-застереження «Бережи себе для життя». Учасники заходу разом з бібліотечними працівниками розмірковували про те, що таке охорона праці, як у майбутньому зберегти своє життя і здоров`я, переглянули відео- та інформаційні матеріали з циклу «Основи охорони праці».
Провідний інженер з охорони праці В.Г. Судаков ознайомив присутніх з українським законодавством щодо трудових прав неповнолітніх, можливими виробничими ризиками та їх профілактикою.
Під час зустрічі зі студентами завідуюча бібліотекою Т.М. Теличко провела конкурс-імпровізацію «Кращий слоган з охорони праці» та запропонувала всім присутнім взяти участь у конкурсі студентських малюнків «Безпека праці в усьому, повсюди, завжди». 

Комментариев нет:

Отправить комментарий