01.02.2017

На Аскольдовій могилі – український цвіт

Нема любові понад ту,
Що окропила кров`ю Крути.
І ту гарячу кров святу
Землі вкраїнській - не забути!
В. Письменний
29 січня в Україні відзначають День пам`яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
 Для широкого ознайомлення користувачів з колом питань, що стосуються історії Крут, в бібліотеці училища був проведений урок патріотизму «На Аскольдовій могилі – український цвіт».
Завідуюча бібліотекою Т.М. Теличко разом зі студентами І-ІІ курсів пригадали одну з найтрагічніших сторінок історії України, вшанували мужніх героїв, які віддали своє життя за незалежність Батьківщини. Богдан Денисенко, студент ІІ курсу спеціальності «Бібліотечна справа», підготував коротку історичну довідку про події, які передували Крутянській битві, про політику тогочасного уряду.
Під час заходу присутні переглянули документальний фільм «Бій під Крутами. Лист без конверта» та музичний відеоролик присвячений пам`яті героїв Крут «Героям слава!».
Ця подія залишила свій відбиток не лише в історії, а й в літературі. «Крути – наша слава, наша історія» – під такою назвою експонувалась літературно-художня виставка, на якій були представлені книги та періодичні видання бібліотеки. Студентська молодь була вражена трагедією під Крутами.
«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього», – говорить народна мудрість. Саме тому ми повинні знати свою історію, своє минуле. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий