27.01.2017

День Соборності України – символ національного єднання українського народу

Нехай ніхто не половинить,
Твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна.

Д. Чередниченко
22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до прийняття Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. На жаль, сьогодні нашу державу так само сильно хвилює питання єдності. Основою для державної єдності є знання історії і розуміння необхідності захищати свою Батьківщину, повага до української культури і народних традицій.

Тому 23 січня 2017 року бібліотека училища запросила студентів І та ІІ курсів спеціальностей «Бібліотечна справа», «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» на мультимедійний історичний урок «День Соборності України – символ національного єднання українського народу».
Захід розпочали милозвучною, популярною, патріотичною піснею Тіни Кароль «Україна – це ти», яка стала неофіційним дитячим Гімном.
Організатори заходу, працівники бібліотеки, розказали присутнім про історичні витоки свята. Ведучі, студенти ІІ курсу спеціальності «Бібліотечна справа» Богдан Денисенко та Ольга Ревіна ознайомили студентську молодь з цікавими фактами про Україну, визначними подіями новітньої історії, звичаями та історичними постатями України. 
Учасники заходу взяли участь у народознавчій вікторині «Культурна спадщина народу», переглянули документальний фільм про доленосну історичну подію «Акт злуки: відтворення історичної події», ознайомились із книжковою виставкою «Соборна та Незалежна».
Цей захід дав можливість ще раз перегорнути й осмислити українську історію, викликав патріотичні почуття та повагу до рідної країни.
Любіть Україну і пишайтесь тим, що ви українці! В єдності наша сила!




Комментариев нет:

Отправить комментарий