21.02.2017

Минуще все, лиш слово не мине

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю.
А починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначаємо і ми, українці. Рідна мова для кожного є оберегом, таїть у собі пам’ять народу, оберігає й передає із покоління в покоління духовні скарби.
До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці училища організована книжкова виставка-калейдоскоп «Минуще все, лиш слово не мине»,  матеріали якої розкривають багатство і красу української мови, її велич й могутню силу, виховують любов до рідного слова, рідної землі, Батьківщини. 

Шановні читачі! Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Зберегти її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь – це обов'язок кожної людини!

Комментариев нет:

Отправить комментарий