21.09.2020

                             Подвигу жити вічно!


На братських могилах не ставлять хрестів,
і вдови на них не ридають.
Приносять до них люди квіти живі,
і Вічний вогонь зберігають...


Час невпинно віддаляє нас від подій Другої світової війни. 22 вересня, в День партизанської слави, з почуттям безмежної вдячності Україна віддає данину поваги ветеранам антифашистського опору – колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі, вшановує пам’ять жертв воєнного протистояння тоталітарних режимів.

Напередодні Дня партизанської слави, 21 вересня, для студентів спеціальності «Інформаційна, архівна та бібліотечна справа» в бібліотеці коледжу було проведено урок мужності «Герої партизанських доріг».

Ведучі заходу розповіли студентам про героїзм і подвиги партизанів під час війни, про перші загони партизанів, що з’явилися наприкінці 1941 року під Черніговом і Сумами та поклали початок гуртуванню партизанів у лісах Північної України.

А бібліотекар Макаренко О.М. здійснила віртуальну історичну подорож стежками партизанської слави Кіровоградщини, представивши документальні свідчення у формі демонстрації тематичних відеосюжетів, акцентувала увагу молоді на тому, що ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування та відстояли право людей на свободу.

Окрасою уроку мужності стала виставка-посвята «Миттєвості безсмертя».



Комментариев нет:

Отправить комментарий