09.10.2019

Стежками козацької вольниці


…Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде!
В. Симоненко
14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва та День захисника України. Напередодні свята бібліотека коледжу запросила студентів ІІ курсів на історичний екскурс в минуле «Стежками козацької вольниці». Присутні занурились в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.
Юнакам та дівчатам була запропонована інтелектуально-патріотична вікторина  «Чи знаєш ти добу козацтва?». Гості заходу не тільки мали змогу продемонструвати свої знання з історії життя козаків, їх звичаїв, культури, побуту та військових походів, але й жваво приймали участь у бесіді - розповідали про факти з життя козаків, про які  вже дізналися з уроків історії. Хочеться зазначити, що всі учасники вікторини виявили блискучі знання  з історії доби українського козацтва.
Наприкінці заходу студенти переглянути відеоматеріали про видатних гетьманів козацтва та познайомились з історико-патріотичною книжковою панорамою «Літописна історія козацької України», огляд якої провела Т.М. Теличко, завідувач бібліотеки.







Комментариев нет:

Отправить комментарий