03.10.2019

З Музикою в серці

            О! Музика! Яке це справді диво,
            Вона підносить в сині небеса,
            Ти невагомий і летиш щасливо,
            А навкруги простори і краса.
            Надія Красоткіна

Щорічно 1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день музики. Рішення про проведення цього дня було прийнято на 15-й Генеральній асамблеї IMC у Лозанні в 1973 році. Свято відзначається як ще одна грань реалізації ідеалів миру і дружби між народами, розвитку культур, обміну досвідом та взаємного шанобливого ставлення до естетичних цінностей один одного.
Концерти, конкурси, фестивалі, творчі зустрічі з композиторами, виконавцями, музикознавцями відкривають можливості пізнання прекрасного через мистецтво. Музика пробуджує високі моральні помисли, осяює уми і хвилює душі. Вона наповнює нас радістю буття, розкриває сутність існування людини, сповнена містичною чарівністю. На світі знайдеться мало людей, байдужих до музики. Багато композиторів намагалися виразити через неї стан своєї душі. Їх великі імена завжди з вдячністю виголошуватимуть нащадки.
Олександрійський коледж культури і мистецтв також приєднався до святкування. Саме цього  дня книжкова колекція бібліотеки поповнилася новими виданнями книги Миколи Леонтовича «Хорові твори», подарованими видавництвом «Музична Україна», що випущені за підтримки Українського культурного фонду. В бібліотеці пройшла презентація  книг та розгорнута книжкова виставка про життя і творчість Миколи Леонтовича, українського композитора, хорового диригента, громадського діяча, автора геніальних хорових мініатюр та головного різдвяного хіта «Щедрик».
 Тож вітаємо усіх, хто любить музику і присвятив їй усе своє життя тих, хто створює музику і дарує її людям або просто слухає… 



Комментариев нет:

Отправить комментарий