07.05.2019

Немеркнуче світло великого подвигу


«Уклонімось низько до землі тим,
Хто в серці буде вічно жити…»

74 роки тому закінчилася одна з найстрашніших воєн людства – Друга світова, яка принесла багато горя і страждань. На території України в руїни і згарища перетворилися 114 міст та 28 000 тисяч сіл. Загинув кожен шостий житель…
Роки не зітруть у пам’яті людській імена тих, кому ми завдячуємо своїм життям. 
З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення - 8 травня та Дня Перемоги - 9 травня в бібліотеці коледжу було проведено годину історичної пам’яті «Ти прийшла, Перемого, слідами війни…». Під час заходу студенти познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни, переглянули документальне відео, дізналися про роки окупації в Україні та про героїчні подвиги наших дідів та прадідів. Уважно слухали розповідь ведучих Преснікової Стелли і Гарькавої Марини про нашого земляка, ветерана Великої Вітчизняної війни Нікітенка Григорія Феодосійовича, колишнього викладача коледжу, якого минулого року не стало.
У програмі заходу прозвучали зворушливі музичні композиції сучасних композиторів та пісні, що були написані в роки війни.
Молоді люди розходилися з усвідомленням того, що мир, спокій, злагода в державі – це найважливіше, чого ми прагнемо в наш, такий неспокійний, час.
Тож низький уклін, вічна пам'ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни.











Комментариев нет:

Отправить комментарий