13.10.2017

І оживає дух козацький


14 жовтня українці святкують відразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.
День українського козацтва відзначається вже далеко не перший десяток років, адже недооцінити роль козацтва у становленні незалежної України не можна. Саме вони першими почали боротися за незалежність України і волю нашого народу.
Напередодні свята бібліотека училища запросила студентів ІІ та ІІІ бібліотечних курсів разом перегорнути сторінки героїчної і трагічної козацької минувшини, помандрувати козацькими стежками. Переглядаючи відеопрезентації, у тому числі і про історію створення Олександрійського козацтва, студенти змогли пройнятися духом тих часів, а, можливо, і відчути себе нащадками справжніх козаків.  
    Бібліотекар Л.В.Письменна ознайомила присутніх із історичною, пізнавальною, художньою літературою про козацькі часи в Україні, представлену на книжково-ілюстративній виставці «Тої слави козацької повік не забудем». 



Комментариев нет:

Отправить комментарий