27.03.2017

27 березня - Міжнародний день театру

Мистецтво  вічне! Особливо це стосується служителів муз Мельпомени і Талії, які своєю акторською грою приводили глядачів у захват ще з часів античності. Есхіл, Софокл і Еврипід, Ібсен, Брехт, Грибоєдов, Чехов - найбільші світові драматурги, які заворожували своїми вишуканими сюжетами.
Театр існував за всіх часів і у всіх куточках землі, але лише в 1961 році був проголошений Міжнародний день театру, який згуртував представників театральної громадськості всієї земної кулі. Можна сказати, що основна мета цього свята полягала в зміцненні миру і дружніх відносин між різними народами, закликаючи їх до постійної співпраці та обміну досвідом на ниві мистецтва.
Він є універсальною мовою спілкування людини з буттям. Одне з найстаріших мистецтв, він завжди є осмисленням актуального і реакцією на нього. Театр залишається надією гуманізму, дає людині шанс зберегти і утвердити гідність, дає шанс на виживання.
В день професійного свята зичимо всім причетним до цього мистецтва творчих знахідок, цікавих ролей, визнання глядачів, натхнення, добра і міцного здоров’я!

Волшебная театра атмосфера
Пленяет красотой невероятной,
И всех искусств божественная мера
Нас заставляет думать о приятном.
Сегодня с Днем театра поздравляем,
Хотим Вам вдохновенья пожелать,
Вас с красотою олицетворяем,
Нам – любоваться. Ну а Вам – блистать!

Комментариев нет:

Отправить комментарий