06.11.2015

Шляхами мужності і слави

Ми йшли нелегкою дорогою,
Де кров лилась і піт рясний…
Нас світ вітав із Перемогою,
Якій не складено ціни.
В.Семеновський
Наприкінці жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини за межі сучасної території України, наша країна відзначає День визволення.
Вшанування пам`яті цього дня є дуже важливим і відповідальним для нашого суспільства, адже мільйони українців стали щитом на захисті не тільки нашої землі, а і всього колишнього Радянського Союзу та заплатили високу ціну за перемогу — мільйони людських жертв, тисячі спалених міст та сіл, зруйнована економіка та втрачені культурні надбання. Люди, які взяли на свої плечі увесь тягар тієї війни, поступово йдуть з цього життя, і тому наша місія вшановувати і не забувати ветеранів.
26 жовтня, напередодні Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників, бібліотека училища провела годину історичної пам`яті «Герої війни - наші земляки».
Метою виховного заходу було патріотичне виховання молоді, ознайомлення студентів з історією рідного краю, збагачення знань студентів про мужність народу в роки Великої Вітчизняної війни, виховання глибокої вдячності до захисників Вітчизни.
Завідуюча бібліотеки Т.М. Теличко у вступному слові зазначила «…ми не можемо не згадати героїчний подвиг українського народу. Чимало літ спливло з того часу, та пам`ять людська не забуває нічого. Минуть роки, десятиріччя, віки, але ніколи не замовкне слава тих незабутніх днів». Ведучі Яна Додушко та Світлана Ричко розповіли студентам спеціальності «Бібліотечна справа», що саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення своєї держави.
Запрошеним було продемонстровано віртуальну книжкову виставку «Велика Вітчизняна війна», відеоматеріали з відтворенням подій тих років як на Україні, так і на Кіровоградщині, розгорнуто книжково-документальну виставку «Визволення України – ціна Перемоги», організовано виставку фотосвітлин «Наш край в роки війни».
Шановні користувачі! Книжковий фонд бібліотеки училища містить достатню кількість цікавих документальних матеріалів та художніх творів з історії Другої світової війни. Вивчайте історію разом з бібліотекою, ми чекаємо на Вас!
З Днем визволення України! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий