19.10.2015

Сторінками нашого славного минулого

…Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде!
В. Симоненко
За давньою традицією у світлий день Покрови Пречистої Богородиці відзначається національне українське свято – День козацтва. Божа Матір споконвіку  вважалась покровителькою і заступницею козаків, надавала силу духу козацькому війську у боротьбі з ворогами.
До цієї дати   працівники бібліотеки разом зі студентками ІІІ курсу спеціальності «Бібліотечна справа»  Світланою Ричко та Юлією Малік організували історико-краєзнавчий круїз «Гетьманськими столицями, козацькими шляхами». Захід проводився з метою розширення знань студентської молоді про історію славного українського козацтва, Запорозької Січі, гетьманів. Запрошені студенти  І-их курсів з задоволенням взяли участь в історично-патріотичній вікторині «Дух козацтва – український дух», продемонструвавши при цьому гарні знання побуту та звичаїв козаків.
Наприкінці заходу присутнім був запропонований відеофільм «Козаки. Запорозька Січ», який познайомив з життям, побутом та звичаями, які панували на Запорожській Січі.
Своєрідним продовженням теми козацтва  була презентація –огляд книжково-ілюстративної виставки «Запорозьке козацтво в художній літературі».

Всіх бажаючих просимо завітати до читальної зали бібліотеки, ознайомитися з історичним минулим нашої держави та ще раз перегорнути сторінки героїчної і трагічної козацької минувшини.




Комментариев нет:

Отправить комментарий