13.10.2020

Де козак, там і слава

 Козаче, воїне величний,

Прославлений ти у віках!

У куряві, в гарячих битвах

Ти торував свободі шлях.

         Історія України — це тисячолітня історія українського народу. Вона бере коріння з глибокої давнини, і не знати її, не шанувати її, просто неможливо, бо тоді ми втратимо своє ім'я — український народ. Тож зовсім не дивно, що в Україні є таке свято - День українського козацтва, адже саме козаки "написали” сторінки славної історії України.

Його відзначають 14 жовтня. Святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисника України.

З нагоди свята у бібліотеці коледжу оформлено виставку-екскурс «Де козак, там і слава», яка присвячена історії виникнення козацтва в Україні та найбільш яскравим постатям Війська Запорізького. Матеріали виставки несуть в собі цікаву інформацію про українське козацтво минулих часів та козаків сьогодення: їхні прагнення, ідеї, почуття патріотизму.

Тож запрошуємо всіх бажаючих пройтися героїчними шляхами майже трьохсотрічної історії козацької минувшини, зазирнути до сторінок історії та згадати про героїзм предків.

А ще бажаємо усім нам козацьких вчинків, звитяг і глибокої духовності. Будьмо вільні, щасливі, успішні – у здоров’ї, мирі та злагоді!

Зі святами!




Комментариев нет:

Отправить комментарий