14.05.2020

Навчання під час карантину


УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА
«Маруся Чурай» Ліни Костенко

Серед великої когорти українських письменників-класиків знайдеться небагато тих, чиї твори ще за життя авторів стали зразками національної класики. Історичний роман у віршах «Маруся Чурай» відразу після виходу у світ набув широкої популярності серед читачів, він став, за словами відомого літературознавця Г. Клочека, «перлиною української літератури XX ст.», однією з найчарівніших прикрас сучасної української та світової літератури.
За жанром «Маруся Чурай» — історичний роман у віршах. Це одна з надзвичайно рідкісних форм епічної та ліро-епічної поезії, специфіка якої полягає в тому, що автор повинен дотримуватися вимог роману як великого розповідального жанру й водночас — особливостей поезії: віршованого ритму, розміру, поетичних тропів і т. ін.
 В українській літературі роман Ліни Костенко займає найвищий щабель цього рідкісного жанру. Поетична майстерність Ліни Костенко довершена. І ця довершеність стосується всіх складових ...


Детальніше:
Читати повністю:
Ліна Костенко «Маруся Чурай»
Читати скорочено (Стислий переказ, виклад змісту):
Ліна Костенко «Маруся Чурай»: аналіз твору, характеристика персонажів, скорочений переказ:
Образ Марусі Чурай:
Л.В. Костенко «Маруся Чурай» [Підготовка до ЗНО з української літератури]
Дивитись онлайн:
Вистава Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса «Маруся Чурай». Режисер - Володимир Кучинський. Художник - Андрій Гуменюк. Прем'єра вистави відбулася 25 березня 1988 року, запис датований квітнем 1991 р.
Режисер на сцені оживляє, ілюструє спогади-думки Марусі про відомий любовний трикутник Маруся-Гриць-Галя.
Перевір себе:
ТЕСТИ:

Комментариев нет:

Отправить комментарий