27.03.2019

Туберкульоз – небезпека, яка стосується кожного


За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я 24 березня  відзначається як Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Туберкульоз не має «адреси», «посади», не має «паспорта», не розрізняє соціального статусу і однаково небезпечний для усіх. 
Туберкульозом захворіти може кожен!
З метою попередження захворювання 25 березня у бібліотеці коледжу було проведено лекцію з елементами бесіди «Туберкульоз – небезпечне інфекційне захворювання».
Ведучі години здоров’я Олена Марахтанова та Анастасія Невідома проінформували присутніх щодо шляхів уникнення захворювання на туберкульоз, важливості його своєчасного лікування та профілактики у повсякденному житті. Нагадали присутнім про існування кримінальної відповідальності за навмисне розповсюдження хвороби.
Медична сестра закладу Карина Романівна Семенюк звернула увагу студентів на симптоми хвороби, розповіла про причини та шляхи попередження захворювання. Наголосила про своєчасне звернення за медичною допомогою при захворюваннях, які підозрілі на туберкульоз.
Студенти перших курсів переглянули  відеоролик та виставку-інформацію про небезпечне захворювання і жваво відповідали на питання вікторини «Життя без туберкульозу».
Символом цього дня є біла ромашка, як символ чистих легень та боротьби з туберкульозом в усьому світі. Тож нехай в  житті кожного квітує здоров’я, мир та щастя.
ПАМ`ЯТАЙТЕ! НАШЕ ЗДОРОВ`Я - В НАШИХ РУКАХ!









Комментариев нет:

Отправить комментарий