24.05.2017

Захоплюючий світ вишиванки

Кожний третій четвер травня Україна святкує День вишиванки. Сьогодні по всьому світові, на різних мовах звучить зрозуміле багатьом слово «вишиванка». Вишивка в Україні - це улюблений і здавна поширений різновид народної творчості, де найбільш яскраво й повно розкривається душа народу.
Саме в цей день, завдяки відвідувачам, одягненими в український народний одяг, бібліотека розквітла всіма барвами традиційних та сучасних українських вишивок.
В читальній залі бібліотеки студенти спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво. Реставрація» та «Бібліотечна справа», демонстрували власні дизайнерські роботи: вишиті рушники, ексклюзивні жіночі вишиванки,  сучасні моделі одягу.
Доповнили виставку-вернісаж «Українські вишиванки – наче райдуги світанки» видання, в яких розглядаються особливості самобутньої народної вишивки, описуються основні техніки шитва, розкривається символіка рушників, їхнє значення у святах і обрядах.
Святковий настрій, що панував в бібліотеці протягом дня, демонстрував, що студенти та викладачі відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.
Аби залишити про цей день яскраві спогади, бібліотека запросила читачів на святкову фотосесію.
На світлинах – студенти, які стали найактивнішими учасниками заходів до Дня вишиванки.




Комментариев нет:

Отправить комментарий