10.05.2017

Бережіть пам`ять про подвиг

І живуть у пам`яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.
Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
В. Симоненко
Минають роки. Відлітають у вічність. Але є один день, який ніколи не буде стертий із пам`яті нашого народу. Свято Перемоги – особливе свято – свято «зі сльозами на очах», величне, вистраждане…
У ці травневі дні ми згадуємо тих, чиє життя забрала війна, схиляємо голови перед пам`яттю тих, хто загинув на полях битв.
З нагоди відзначення Дня пам`яті та примирення - 8 травня та Дня Перемоги - 9 травня в бібліотеці училища проведено годину патріотичної освіти під гаслом «Бережіть пам`ять про подвиг».
Захід супроводжували пісні воєнних років, відеосюжет із записом спогадів ветерана Великої Вітчизняної війни, партизана-підпільника Г.Ф. Нікітенка.

Студенти дізналися про героїчний подвиг ветерана, переглянули відеофільм- хроніку воєнних днів Другої світової війни. Вшановуючи пам`ять героїв, ведучі заходу студенти ІІ курсу спеціальності «Бібліотечна справа» Людмила Рудик та Богдан Денисенко розповіли своїм одноліткам про партизанську боротьбу на Кіровоградщині. Було організовано перегляд фотодокументів «Кіровоградщина у період Другої світової війни».

Завідуюча бібліотекою Т.М. Теличко привітала учасників заходу із Днем Перемоги - священним святом народної мужності і звитяги та провела огляд книжково-ілюстративної виставки ретро-погляд «Роки війни – століття пам`яті» наголосивши, що Велика Вітчизняна війна - це наша пам`ять, а кращі книги про війну допомагають її зберегти. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий