16.09.2016

Кошик ідей та відкриттів для викладача


Шановні викладачі!
Вітаємо Вас з початком нового навчального року!
Від Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно- аналітичного забезпечення діяльності ВНЗ закладів «Агроосвіта» бібліотека училища отримала нові навчально-методичні видання.
Модель сучасного викладача передбачає готовність до застосування нових  освітянських ідей, здатність постійно навчатись, бути в постійному творчому пошуку. Ці якості формуються у щоденній праці.
Тільки інноваційна освіта може сформувати людину, яка житиме за сучасними інноваційними законами, буде самодостатньою особистістю, матиме і відстоюватиме  своє бачення процесів, що відбуваються в суспільстві.
Ознайомившись  з рекомендованими виданнями, Ви збагатите  свій пізнавальний арсенал педагогічної практики та матимете можливість використати їх в удосконаленні освітнього процесу.
«Освіта. Технікуми. Коледжі». -2016. - №1(39).
«Освіта. Технікуми. Коледжі». -2016.-  №2(40).
Начально-методичний журнал – єдине видання у державі, призначене для педагогічних працівників технікумів і коледжів. Журнал є джерелом інноваційних технологій в педагогіці. Тематичний напрям журналу сприяє підготовці сучасного конкурентоспроможного  професіонала,  творчому  зростанню викладача, пошуку інновацій, розвиває здоровий дух змагання  в професійному розвитку. На шпальтах журналу відбувається активне, суперечливе обговорення позицій учасників освітнього процесу, формуються, відшліфовуються, осмислюються педагогічні ідеї.
Журнал є важливим інформаційним ресурсом, зручним  у використанні, матеріал доступний у електронній формі на сайті  Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності ВНЗ закладів «Агроосвіта»   http://www.agroosvita.com
Психологічна служба в навчальному закладі: з досвіду роботи практичних психологів аграрних ВНЗ  [Текст] /Т.Д.Іщенко, М.П.Хоменко, Т.П.Дудник та інш. - . – К.- Аграрна освіта. –2016. – 365 с.


У збірнику представлені роботи практичних психологів аграрних ВНЗ. На основі власного досвіду та узагальнюючи вітчизняний та зарубіжний досвід, автори пропонують своє бачення змісту діяльності та організації психологічної служби навчального закладу.


Примірні положення з організації освітнього процесу в технікумах і коледжах: з досвіду роботи навчальних закладів    [Текст]. -  К.- Аграрна освіта. –2016. - 219с.

Узагальнено досвід з розробки положень, що регламентують освітню діяльність навчального закладу. Рекомендовано для керівників, їх заступників, викладачів, кураторів.




Національно-патріотичне виховання в технікумах і коледжах. Вип. 18: З досвіду проведення виховних заходів у навчальних закладах    [Текст] . - К. - Агроосвіта, 2016.

Пропонований збірник є узагальненим, систематичним виданням доробків з досвіду проведення виховних заходів у навчальних закладах.
Рекомендований для заступників директорів з виховної роботи, викладачів, кураторів, вихователів, керівників художньої самодіяльності.

Щоденне і ділове спілкування та листування українською    [Текст]: Навч.-метод. посібник / Уклад. СІ.О. Сєрова, Л.М. Талюта, І.О. Моргун; За ред. Т.Д. Іщенко, П. Хоменка. – К.: Агроосвіта, 2016. – 76с.


Для освітян та всіх, хто цікавиться питаннями правопису сучасної української мови й прагне оволодіти мистецтвом ділового  і щоденного спілкування та листування.




Тлумачний словник освітянських термінів    [Текст]. – К.- Аграрна освіта. –2016. - 32с.

Словник налічує понад 230 понять і термінів, а також тлумачення слів і словосполучень, що найчастіше вживаються в сучасній педагогічній термінології.
Під час складання словника використані закони України, постанови Кабінету Міністрів України, інші законодавчі та підзаконні акти, а також проекти законів України.
Розрахований на викладачів і студентів вищих навчальних закладів та всіх, кого цікавлять проблеми освітньої роботи.



Комментариев нет:

Отправить комментарий