27.02.2019

Мова — духовна скарбниця нації, її найцінніший дар

Мова – то цілюще народне джерело, і хто не припадає до нього вустами, сам висихає від спраги.
                                В. Сухомлинський

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й алишили наші попередники. Для кожного народу мова – найбільший скарб, віддзеркалення душі народу, його історія.
21 лютого святкується Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо! Наша мова – українська, її багатство і краса, витонченість і мелодійність визнана усім світом.
З цієї нагоди у бібліотеці коледжу цікаво і змістовно пройшов мовомікс «Українська говірка: як ми говоримо».
Знавці рідного слова поринули у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови. Ведучі Єва Радіонова, Олена Турбаївська розповіли про складний та тернистий шлях української мови до її визнання та становлення. Знання, уміння, навички, ерудицію та кмітливість проявили студенти І-ІІ курсів, взявши участь у конкурсно-розважальній частині заходу – мовних змаганнях.
 Учасники заходу пояснювали прислів’я, приказки, влучні вислови, добирали правильне тлумачення слів, називали відомих український діячів, письменників, співали українських пісень, читали гуморески, у залі лунав сміх та мелодія українського слова… Вшановуючи рідну мову, усі разом виконали пісню Наталії Бучинської «Мова єднання». Захід супроводжувався переглядом відеопрезентації та барвистим слайд-шоу.
Завідувач бібліотеки Т.М.Теличко презентувала читачам книжкову виставку-вернісаж «О, скарбе мій, моя співуча мово».
Усі разом дійшли висновку, що для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчої у світі, бо саме вона визначає пам'ять народу в історичному і цивілізаційному часі.







Комментариев нет:

Отправить комментарий