22.09.2017

Бібліотека - твоя територія


Сьогодні будь-яка людина має широкий доступ як до традиційних, так і до нетрадиційних джерел інформації, нові можливості для творчості та підвищення ефективності самостійної роботи.
Бібліотека КВНЗ «Олександрійське училище культури», як сучасний культурно-освітній, інформаційний центр, забезпечує реалізацію потреб користувачів в одержанні найновішої інформації, одночасно формує інформаційну культуру майбутніх спеціалістів, які будуть працювати в принципово нових умовах інформаційного суспільства.
Поширенню бібліотечно-бібліографічних знань та підвищенню рівня інформаційної культури сучасного користувача сприяють працівники бібліотеки. Цей напрямок роботи в бібліотеці ВНЗ має давні традиції.
Протягом вересня, в рамках місячника першокурсника «Бібліотека – ключ до пізнання світу», на порозі «храму науки» студентів гостинно зустрічали його працівники.
Основною подією зустрічі було оформлення бібліотечного формуляра та видача основних підручників й навчальних посібників для забезпечення якості освітнього процесу.
Одночасно з видачею літератури на гостей чекала професійна віртуальна екскурсія «Знайомство з бібліотекою», слайд-шоу «На хвилях бібліотечного життя», книжковий фуршет «Бібліотека - твоя територія».
Після медіаперегляду студентів-першокурсників ознайомили зі структурою, правилами користування бібліотеки, електронним каталогом, шляхами пошуку інформації, правилами доступу до повнотекстових баз документів, поінформували про масові заходи, заплановані бібліотекою.
Завідуюча бібліотекою М.М.Теличко наголосила, що наявність електронних підручників, посібників, доступ до мережі Інтернет полегшують процес активної навчальної діяльності студентів. Адже від успішності навчальної адаптації на молодших курсах залежить подальша професійна кар`єра і особистісний розвиток майбутнього фахівця.
На згадку про захід кожна студентська група отримала флаєр «Пам`ятка читача». Повернулися студенти до навчальних занять із повним об`ємом необхідної літератури, аби сповна опанувати широкий спектр навчальних дисциплін. 








Комментариев нет:

Отправить комментарий