26.04.2016

Чорнобиль. 30 років поспіль.
Президент України Петро Порошенко оголосив 2016-й рік роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції (АЕС) і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, йдеться в в його Указі № 702/2015 «Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», який президент подписав 14 грудня.
Минуло 30 років з того моменту, коли світове співтовариство почуло слово «Чорнобиль».
Катастрофа була спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року. Чимало людей у світі ще довго  згадуватимуть трагічну  дату. Чорнобильська трагедія забрала життя десятків тисяч людей, завдала шкоди здоров'ю десяткам мільйонів. Наслідки однієї з найбільших техногенних катастроф відчув увесь світ, тому її 30-та річниця не повинна залишитися непоміченою.
З цієї нагоди бібліотека училища  підготувала  віртуальну книжково-ілюстративну виставку  «Чорна спадщина Чорнобиля». На виставці  представлено документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси про найбільшу техногенну катастрофу ХХ століття.

Сподіваємось, що перегляд віртуальної виставки «Чорна спадщина Чорнобиля» допоможе по-новому усвідомити масштаби чорнобильської трагедії, спонукає до переосмислення наслідків цієї техногенної катастрофи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий