16.06.2014

Історія бібліотеки училища розпочинається в 1931 році. Озираючись назад, можна впевнено сказати, що протягом десятиліть в її стінах служили люди, для яких книги, читачі стали сенсом життя. В першу чергу це Г.І.Держакова, яка власноруч збирала книги,газети в далекому 1946 році. Гаврилишину Олену Вікторівну  і зараз згадують добрим словом сторожили, адже вона займалася не лише створенням і розвитком бібліотеки, а й культурним життям всього училища, зуміла грамотно організувати роботу бібліотеки, перетворити її в осередок культури, знань, інформації.
Спочатку в бібліотеці було тільки дві штатні одиниці – завідуючій допомагала Ніна Олександрівна Яблонська, а через деякий час до бібліотеки прийшла випускниця училища Тетяна Теличко.  Маючи високий творчий потенціал, проявляючи вимогливість до себе та співробітників, Олена Вікторівна змогла навколо себе згуртувати однодумців.
У 1993 р. бібліотеку очолила Письменна Людмила Володимирівна. Вона багато зробила для того, щоб бібліотека стала затишним, привабливим книжковим світом, з власним обличчям, позитивним іміджем – адже читачам необхідна і якість обслуговування, й увага та доброта. Очоливши бібліотеку в непростий час, Людмила Володимирівна невтомно впроваджує в практику бібліотеки інноваційні ідеї, чимало зусиль докладає до впровадження новітніх технологій в роботу бібліотеки.  
Отож, можна з впевненістю сказати, що сьогодні бібліотека – це дітище колективу, осередок духовного життя училища, виставкова зала. Та її робота сьогодні була б неможливою без такого арсеналу знань та досвіду, які були накопичені за 80 років роботи.
В одній статі неможливо розповісти і про історію, і про те, яку велику і можливу роль виконує бібліотека та її працівники сьогодні. Тут намагаються жити у ритмі сьогоднішнього дня, цілеспрямовано  рухаючись вперед.
Стародавнє та вічно нове помешкання людського розуму. Магічний кристал, в якому зосереджено життя Всесвіту!


Комментариев нет:

Отправить комментарий